Платформа за продажба на електронни документи

  • Pomagalo.com ви дава уникалната възможност да печелите от вашите електронни документи.
  • Над 800 000 ученици и студенти посещават Pomagalo.com на месец - те са вашите клиенти, а ние - вашият партньор.
  • Вие определяте цената, като Pomagalo.com ви изплаща % от натрупаните приходи.
  • Станете част от новата ни платформа безплатно.

Вашите документи

Ако сте автор на документи в помощ на ученици и студенти от вскякакво естество, можете да добавите вашите трудове в Pomagalo.com и сами да определяте цената им.

Онлайн преглед

Потребители ще могат да преглеждат онлайн част от вашите документи, за да могат да придобият ясна представа за съдържанието им. Закупените материали ще могат да бъдат преглеждани онлайн в цялото им съдържание.

Маркетинг

Добавете вашите документи в сайта и Pomagalo ще се погрижи те да достигнат до вашите клиенти - над 800 000 ученици и студенти на месец.

Вашите приходи

Pomagalo.com ще ви държи в течение на покупките на вашите материали и натрупаните ви приходи. С едно натискане на бутон ще можете да поискате натрупаната от вас сума.

1. Добавяне на материал

Добавянето на материал в Pomagalo става на следния адрес: https://upload.pomagalo.com/ Най-лесният начин да стигнете до тази страница е от вашето профилно меню разположено в най-горната дясна част на сайта, посредством връзката "Добави материал", както е показано на фиг. 1

фиг. 1
Добавянето на материал е лесен процес, който преминава в 3 последователни стъпки:

1. Първият избор, който трябва да направите е какъв материал желате да публикувате. За момента единствената опция е за публикуване на учебен материал.

2. Следва стъпката за избор на файл. Файловите формати, които можете да добавяте са .doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx. Не може да качвате файлове по-големи от 20 MB.

фиг. 3

3. В последната - трета стъпка трябва да посочите заглавие, описание, цена и други характеристики на добавения от вас материал както е посочено на фиг. 4

1.a. Какви материали да добавям?

Както най-вероятно знаете Pomagalo.com съдържа най-големия архив от материали в помощ на ученици и студенти. С какво вашият документ ще се различава от наличните вече в сайта? Съветваме ви документите, от които очаквате приход да са такива, които реално имат смисъла на научен труд или разработка - обемисти доклади и проучвания, сложни анализи, решения и подробни обяснения на комплексни задачи, подробни ръководства, категоризирани и структурирани материали в помощ на учебния процес, обхващащи цели учебни планове или части от тях, курсови и дипломни работи, авторски творби с реална пазарна стойност.

1.b. Настройки на материала?

След като качите успешно вашият материал в Pomagalo.com е необходимо да го опишете, което става като посочите няколко съществени характеристики:

фиг. 4

  • Тип на документа: тук можете да посочите типа на материала - лекция, доклад, курсова работа, реферат и т.н.
  • Предмет: научната дисциплина, чиято сфера е засегната в материала.
  • Предназначен за: към коя аудитория е насочен материалът - ученици, студенти, др.
  • Заглавие: добре е заглавието на материала ви кратко и ясно да показва предназначението и вида му.
  • Описание: тук можете по-подробно да опишете характеристиките на вашия материал.

1.c. Определяне на цена

Определяйте цена, която да отговаря адекватно на количеството и качеството на вашия труд. Не се опитвайте да ценообразувате подобно на книжния пазар - там са предвидени допълнителни разходи, като предпечатна подготовка, регистрация по ISBN, печат, транспортни разходи и съхранение и продажба. Не определяйте прекалено ниска цена - това говори, че вашият материал не е качествен. Но не се безпокойте с времето Pomagalo.com ще се погрижи да ви дава съвети за това кои материали имат нужда от промяна в цената и каква.

2. Закупуване на материал

Закупуването на материал с фиксирана цена става по начин близък до закупуването на абонамент за Pomagalo.com. Веднъж закупен от потребител, материалът става достъпен за сваляне от този потребител за неограничено време.

2.а. Предварителен преглед

Преди да бъде закупен материалът, потребитлите могат да разгледат част от него, за да се информират за съдържанието му и структурирането му. Предварителният преглед на материала е защитен така, че да не може да бъде свялян или репликиран.

2.b. Извършване на плащане

За сигурността на плащанията извършени към вашите материали се грижи системата за разплащания на Grabo.bg.

3. Моите приходи

Pomagalo.com ще ви държи в течение на всяка една покупка на ваш материал и с времето ще се стреми да ви дава най-добрите съвети и инструменти за подобряване на маркетинга и ценообразуването на материалите ви. По всяко време ще можете да следите натрупаните от вас средства, както и средствата, които са ви изплатени.

3.a. Преглед на продадените материали

Можете да разглеждате подробен списък с покупките на ваши материали подредени в хронологичен ред с информация за точна дата на извършване на покупката, заплатена сума, сума, която се удържа от Pomagalo.com и крайната сума, която ще получите.

3.b. Поискване на сума

За да можете да изтеглите натрупаната сума от продажба на ваши материали, първо е необходимо самата сума да е над 100 лв. и да сте посочили, необходимите лични данни. За повече подробности, можете да посетите страницата "Моите приходи" като използвате връзките в профилното си меню - фиг. 5

фиг. 5

4. Често задавани въпроси:

4.a. Как да направя така, че да мога да определям фиксирана цена на материала, който добавям?

Ако на страницата за качване на материал, виждате каре подобно на това, показано на фиг. 6

фиг. 6
За да качите материал, на който можете да поставите фиксирана цена трябва първо да натиснете бутона "Качи материал и спечели".